Totul despre intimitatea emoțională, sexuală și fizică
Data: 8 februarie 2020
Categoria: Blog

La ce te gândești când auzi cuvântul intimitate? Sunt șanse să te gândești la sex. Deoarece cuvântul este adesea folosit în contextul sexului, nu este surprinzător. Este atunci când te apropii de partenerul tău. Este unul dintre acele cuvinte care sună aproape scandalos.

Aceasta este doar o mică parte din intimitate. Vom discuta despre toate tipurile de intimitate în acest articol.

Ce este intimitatea?

Potrivit dicționarului, intimitatea este definită ca „apropiere”, care poate fi descrisă ca prietenie apropiată sau familiaritate. Înseamnă că simți apropierea atunci când ești intim cu o altă persoană, dar nu trebuie neapărat să fie soțul tău. Ai putea fi chiar un prieten. Intimitatea cu cineva este o modalitate de a-ți consolida relația cu el. Acesta este motivul pentru care sexul poate fi descris ca fiind intim. Este o modalitate de a vă lega și de a vă conecta, indiferent dacă faceți sex cu cineva ca iubiți sau prieteni.

Există multe tipuri de intimitate

Intimitatea platoniciană

Platonismul este un termen pe care probabil l-ați auzit înainte. Dar ce înseamnă de fapt? Este dragoste non-sexuală. Acesta poartă numele lui Platon, care a vorbit despre dragoste. Poate fi aplicat la prietenii și chiar la relații. Iată câteva modalități de a fi intim platonic:

Oferă-ți prietenia. Oferă-ți prietenia și fii acolo pentru a-i sprijini în luptele lor emoționale. Fii consecvent cu prietenul tău și nu fi un prieten care dispare atunci când apar probleme.

Intimitatea platoniciană poate include atingere, dar nu sexuală. Îmbrățișarea și îmbrățișarea sunt două exemple. Unii oameni simt că nivelul lor de intimitate platonic a crescut după ce au avut contact fizic. Platonismul poate fi influențat de sentimente de siguranță, compasiune, încredere și siguranță.

Nu ar trebui să se aștepte ca o relație platonică să devină una sexuală. Deși se poate întâmpla, dacă una dintre părți se așteaptă să o facă, ar putea fi dezamăgiți.

Cum să îmbunătățești

Nu te descuraja dacă prietenia sau intimitatea ta platonică s-a prăbușit. Uneori viața se pune în cale și prieteniile pot experimenta perioade de stagnare. Pe măsură ce îmbătrânim, viața noastră se schimbă, avem nevoie de filme xxx sa invatam noi tehnici sexuale. Avem copii și locuri de muncă. Prietenia ta nu trebuie să se termine. Acestea sunt câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți prietenia.

Vorbesc mai mult. Vorbesc mai mult. Deși majoritatea oamenilor au acces la rețelele sociale și la smartphone-uri, ne este prea frică să comunicăm unii cu alții. Acest lucru trebuie să se schimbe. Puteți rezolva acest lucru creând un „spațiu de reținere”. Spațiul de păstrare este atunci când îți oferi sprijinul și compasiunea fără să aștepți nimic în schimb. De dragul prieteniei și al relației tale, fii acolo pentru ei.
Cereți o noapte în oraș. Găsește o oră potrivită pentru tine și mergi pe el.
Invita un prieten. Poți face ceva asemănător cu ceea ce făceai pe vremuri.

Intimitate emoțională

Acest lucru este similar cu intimitatea platonică, dar se poate întâmpla și în relații sau prietenii non-sexuale. Intimitatea este atunci când ești aproape emoțional de cineva. Aceasta înseamnă că le împărtășești toate sentimentele, secretele și dorințele tale. Puteți apela la ei ori de câte ori aveți nevoie să vorbiți despre sentimentele voastre. Nu trebuie să comunicați verbal. Poți apela la ei pentru un umăr literal pe care să plângi sau la o persoană pe care o poți îmbrățișa atunci când te simți deprimat.

Încrederea este esențială pentru intimitate. Le poți încredința secretele tale, iar ei nu vor dezvălui nimănui secretele tale. Această persoană de încredere vă va păstra secretele în siguranță.

Aceasta este o formă de intimitate care poate fi considerată cel mai important aspect al unei relații. Un prieten care nu vă poate împărtăși un secret nu este un prieten bun. La ce folosește căsătoria dacă nu poți să-ți comunici sentimentele soțului tău? Este fundamentul tuturor relațiilor. Deși este posibil să aveți diferite niveluri de intimitate, majoritatea oamenilor vor împărtăși unele de același nivel.

Acestea sunt semne că cineva este bun la intimitatea emoțională

Sunt deschiși la imperfecțiunile tale și nu te vor forța să te schimbi.
Vă vor permite să împărtășiți aproape orice. Îți vor păstra secretele în siguranță.
Sunt înțelegători și plini de compasiune și nu te vor judeca niciodată. S-ar putea să nu fie întotdeauna de acord cu deciziile tale, dar te vor sprijini în continuare.
Le pasă de tine și te vor ajuta în orice fel pot.

Cum să îmbunătățești

Vorbește cu cineva dacă nu ești la fel de apropiat emoțional de cineva precum ai fost cândva. Vorbește-i despre sentimentele tale, spune-le cum te descurci și exprimă-ți emoțiile.
Poți fi și cel plin de compasiune. Tu poți fi cel care ascultă persoana și oferă sfaturi.
Vorbește cu cineva de încredere. Nu este ceva ce vrei ca jumătate din oraș să-ți cunoască secretul.

Intimitate sexuală

Cel mai comun tip de intimitate cu care oamenii se asociază este intimitatea sexuală. Aceasta este legătura pe care o creezi prin sex.

Există multe tipuri de sex. Sexul ocazional poate fi făcut cu prietenii cărora le lipsește intimitatea. Puteți face sex ocazional cu un prieten căruia îi lipsește intimitatea.

Sexul intim este o relație care crește pe măsură ce faci sex. Nu trebuie să ai lumânări în cameră sau să faci dragoste într-un rol misionar. Puteți face sex în orice alt mod doriți, fie că este lent, rapid, dur, sălbatic sau orice altceva. Va simți că două corpuri se contopesc într-unul singur.

Cum să îmbunătățești

Pentru a menține intimitatea sexuală, ar trebui să faci sex cel puțin o dată pe săptămână cu partenerul tău.
Amestecarea este o modalitate grozavă de a condimenta sexul. Puteți încerca noi poziții sexuale, noi jucării și noi moduri de a face sex.
Fă sex doar cu oamenii pe care îi iubești. Nu o faceți pentru obligație. În schimb, folosește-ți pasiunea.

Intimitatea fizică

Acest nivel este unul sub intimitatea sexuală, care include activitatea fizică. Acest lucru poate fi legat de intimitatea platonică, dar poate fi asociat și cu relațiile sexuale. Diferite limbaje ale iubirii pot duce la abordări diferite ale intimității fizice. Acestea sunt câteva exemple de legătură fizică:

Ținerea de mână – Ați simțit vreodată fluturi în stomac când ați ținut de mână cuiva? Este o modalitate de a crea o conexiune intimă cu o altă persoană.

Îmbrățișarea cu cineva apropiat poate ajuta la reducerea stresului și la îmbunătățirea stimei de sine.

Nu trebuie să fie o sesiune intensă de make-out. O simplă ciupitură pe obraz te poate aduce mai aproape de partenerul tău decât un sărut mai intim (de exemplu, un salut în unele culturi).

Îmbrățișare-Aceasta se simte ca o îmbrățișare, dar durează mult mai mult.

Cum să îmbunătățești

Fii mai fizic cu partenerul tău. Prietenul tău. Asigurați-vă că se simt confortabil la atingere. Întrebați întotdeauna înainte de a le atinge.

Intimitate intelectuală

Nici acest tip de intimitate nu este obișnuit, dar merită discutat. Acesta este actul de a forma o relație cu o altă persoană prin discuție. Acesta ar putea fi despre serialul tău TV preferat, religie, politică sau orice alt interes sau hobby de care ești pasionat. Veți putea să vă legați de cineva care vă stimulează curiozitatea intelectuală. Poți avea un prieten, un coleg sau partener. Nu trebuie să fii un geniu, dar ar trebui să ai cunoștințe extinse despre subiect.

Cum să îmbunătățești

Discutați despre un subiect care vă interesează pe amândoi și începeți o conversație. S-ar putea să vă gândiți la ceva, dar vă puteți prezenta hobby-urile unul altuia, ceea ce poate duce la o conversație grozavă.

Intimitatea spirituală

Te-ai putea simți conectat spiritual cu alți membri ai bisericii dacă ești religios și îți place să mergi la biserică. Pe măsură ce cântați cântece de laudă împreună sau într-un cor, veți simți o legătură cu o putere superioară. Intimitatea spirituală nu necesită să fii religios. Trebuie să fie inspirat. Dacă tu și partenerul tău faceți drumeții în munți, poate fi o experiență spirituală intimă.

Cum să îmbunătățești

Du-te cu niște prieteni la biserică. Intimitatea spirituală ar trebui să curgă natural.
De asemenea, puteți găsi o locație frumoasă și puteți lua un prieten într-o călătorie pentru a ajunge la ea. S-ar putea să descoperi că călătoria este mai intimă decât destinația.