Cum să gestionezi o inimă frântă
Data: 7 noiembrie 2021
Categoria: Blog

De ce este atât de important pentru mine?

Este normal să îmi fie atât de dor de el?

Voi înceta vreodată să-mi fie dor de el?

Îți pui aceste întrebări prietenilor tăi sau ție? Nu vă faceți griji. Toate acestea sunt întrebări obișnuite pe care le puteți adresa și sentimente normale de experimentat.

Este dificil să nu-ți fie dor de persoana pe care ai iubit-o și cu care ți-ai petrecut atât de mult din timpul emoțional atunci când o relație romantică se termină. S-ar putea să-i fi considerat cel mai bun prieten și partener romantic. S-ar putea să fi fost, de asemenea, o mare parte din viața ta și s-ar putea să petreci timp cu ei.

Poate ai întâlnit această persoană într-un moment dificil din viața ta și te-ai gândit: „Cum poți să fii fără el?” Mi-a salvat viața!”

Poate simți că nu ești tu însuți fără această persoană.

Relația s-a încheiat. Ar fi putut fi o relație sănătoasă sau ar fi fost abuzivă. Puteți apela oricând Linia telefonică națională pentru violență în familie la 1.800.799.SAFE pentru asistență. S-ar putea să nu știi motivul pentru care s-a încheiat sau chiar tu s-ar putea să fii cel care a provocat-o. Dar nu poți înceta să-l lipsești. Ai putea chiar să fii într-o relație ocazională cu persoana care îți lipsește, dar au existat sentimente puternice. Ai putea crede că nu ar trebui să te simți așa. Nu te simți vinovat! Este perfect normal să-ți pară rău pentru cineva.

Acest articol va explora semnificația lipsei cuiva și va oferi sfaturi persoanelor care trec prin momente dificile sau care se simt pierduți.

Ce înseamnă pentru cineva să fie ratat?

Este greu să-ți fie dor de cineva pe care-l iubim, indiferent cât de departe ar fi acesta de noi sau dacă o relație s-a încheiat.

În 2010, un studiu a constatat că zonele creierului care sunt activate atunci când o persoană este dependentă de cocaină devin active și atunci când văd fotografii ale foștilor lor parteneri. Cercetătorii au ajuns la concluzia că dependența de iubire poate fi asemănătoare cu iubirea și că toți oamenii o vor experimenta în timpul vieții.

Este firesc să ne simțim dor de cineva și ca urmare corpurile noastre experimentează schimbări. Când suntem îndrăgostiți de cineva, corpul nostru produce substanțe chimice. Corpurile noastre experimentează retragerea atunci când încetăm să vedem acea persoană – după o despărțire.

Relații cu parteneri la distanță

Poate îți este dor de el din cauza unei relații la distanță. Poate i-ați dat numărul sau adresa de e-mail pentru a începe relația. Poate v-ați întâlnit online și ați început să discutați pe forumuri sau jocuri. Apoi, v-ați partajat adresa de e-mail pentru a vă cunoaște mai bine.

Relațiile la distanță sunt acelea în care partenerii trăiesc departe unul de celălalt și au contact redus unul cu celălalt. Îți va fi dor de partenerul tău dacă locuiește la sute de mii de mile de tine. Această lipsă de contact vă poate provoca anxietate.

Poate că ți-e teamă că se culcă cu alte femei sau se întâlnește cu alte femei. Poate ți-e teamă că se întâlnește cu alte persoane sau se culcă cu alte femei. Dacă da, ar putea fi timpul să discutați cu el și să-i spuneți cum vă simțiți.

Este normal ca cineva să fie atât de absent?

Este mai probabil să te gândești la cineva de care te-ai despărțit după ce a murit. Ar putea fi ceva la care te gândești în fiecare zi.

Este tentant să te concentrezi pe ceea ce face acum, unde se întâlnește, cum trăiește în fiecare zi, dacă se gândește la tine sau îi lipsește. S-ar putea să vă gândiți mult la modul în care v-ați îndrăgostit prima dată și când v-ați întâlnit. S-ar putea să ai o viziune idealizată despre el și relația ta, ceea ce te poate face să ratezi mai mult lucrul real.

S-ar putea să te simți mai singur dacă ți-e dor de cineva în anumite zile ale anului. S-ar putea să te simți mai singur la ocazii speciale, cum ar fi zile de naștere sau alte evenimente pe care în mod normal nu le-ai împărtăși cu persoana iubită.

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai dificile zile. Multe cupluri își sărbătoresc dragostea de Ziua Îndrăgostiților. Este normal să lipsești de la partenerul tău de Ziua Îndrăgostiților. Poate obișnuiați să ieșiți să mâncați împreună sau să faceți o pauză de acasă pentru a vă aminti de viața minunată pe care ați împărtășit-o. Acesta nu este un sentiment în care ești singur, mai ales dacă Ziua Îndrăgostiților vine la scurt timp după despărțire. Asta este normal. Adresați-vă prietenilor și petreceți vacanța cu ei. Vei descoperi că sunt mai deschiși față de compania ta decât ai fost atunci când ai fost într-o relație.

Asta simt majoritatea oamenilor după o despărțire. Tuturor le este dor de persoană sau relație. Știința a arătat că corpurile noastre reacționează în mod natural la sfârșitul unei relații. Nu le putem împiedica să se întâmple. Este inevitabil. Este normal.

De ce este atât de important pentru mine?

Poate mai ții legătura cu el. Poate fi dificil să renunți la cineva de care ai fost aproape de ceva vreme, chiar dacă a fost doar o relație scurtă. Poate fi ușor să devină atât de obișnuit să trimiți mesaje și să suni aceeași persoană în fiecare zi, încât simți că ceva lipsește în viața noastră.

Nu te simți vinovat! Este normal să ții legătura cu cineva chiar dacă te-ai hotărât să închei relația. Puteți pune capăt acestui obicei.

Poate fi dificil să renunți la persoana iubită, dar este un pas important pe care îl poți face pentru a nu mai simți lipsa lui.

S-ar putea să simți că ți-e dor de cineva din cauza unei relații abuzive. Este posibil să te fi simțit neiubit sau nedorit de partenerul tău în timpul relației tale.

Este complet normal să-ți fie dor de acea persoană. Nu se simte întotdeauna mai bine fără ele, deși știi că a fost necesar. Este natural. Este normal. Dar este mai bine să ieși din acea relație. Este normal să-ți fie dor de acea persoană. Corpurile noastre reacționează la pierderea bruscă a unei persoane dragi, la fel ca retragerea dintr-un obicei care creează dependență.

Voi înceta vreodată să-mi fie dor de el?

Da. Este posibil să simți că nu-l vei mai putea vedea niciodată. Este ușor să crezi că viața ta amoroasă nu va mai fi niciodată la fel. În cele din urmă vei înceta să simți iubirea persoanei tale speciale. Vei trece mai departe și poți chiar să spui: „Mă bucur că am ajuns.”

Avem o singură viață. Trebuie să profităm la maximum de această viață prețioasă. Lipsa cuiva ne poate ține de o viață amoroasă fericită. Este important să lucrăm prin asta.

Acești pași te pot ajuta să treci prin procesul de vindecare.

Amintește-ți toate aspectele relației tale, nu doar cele pozitive.

Uneori, când îți lipsește pe cineva, îl poți aminti ca pe un partener ideal. O versiune mai bună a ta decât au fost de fapt. Deși poate fi dificil de făcut, încearcă să-ți amintești toate aspectele relației, nu doar cele bune. Relațiile complexe și dragostea sunt dificile. Nu vor exista toate relațiile sănătoase. Cu toate acestea, chiar și relațiile sănătoase vor avea înalte și scăzute. Amintiți-vă că au existat și puncte scăzute, ca să nu uitați ce a fost.

Angajați-vă în experiențe noi

Ar putea fi un moment grozav pentru a încerca ceva nou sau pentru a merge în altă parte. Găsește noi prieteni, noi hobby-uri și fă ceea ce ți-ai dorit întotdeauna să faci.

Este o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți sănătatea și de a cunoaște oameni noi.

Poate că sportul nu este treaba ta? Atunci poate că este timpul să începeți un nou hobby sau să reînviați unul vechi. S-ar putea să descoperiți că vă place să coaceți, să grădinați, să lucrați cu artizanat sau să învățați o limbă. Poți lua lecții care îți vor permite să-ți îmbunătățești abilitățile și îți vor oferi oportunitatea de a-ți face noi prieteni.

Vă puteți crea obiective realizabile pentru a vă pregăti pentru succes. Poți simți aceeași satisfacție și goana de endorfine atunci când îți atingi obiectivele ca și cum ai fi într-o relație.

Vorbește cu membrii familiei și prietenii tăi.

Este o modalitate grozavă de a-ți împărtăși sentimentele cu cei care te cunosc cel mai bine. Este posibil ca prietenii tăi să fi auzit despre viața ta amoroasă și ar putea fi cei mai buni oameni care să-ți dea sfaturi pentru întâlniri.

Chiar dacă nu știu toate răspunsurile, prietenii tăi îți pot ține companie și îți pot distrage atenția. De asemenea, vă pot aminti că a existat o versiune minunată înainte de această relație, care poate exista și astăzi.

Chiar și în cele mai dificile situații, prietenii buni nu te vor judeca.

Vorbeste cu un consilier.

Discuția cu un consilier poate fi de mare ajutor dacă totul pare copleșitor sau nu știi ce simți.

Chiar dacă sentimentele tale sunt bune, s-ar putea să vrei să-ți fie dor de cineva. Este o idee bună să discutați cu cineva din afara situației dvs., care vă poate oferi sfaturi imparțiale.

De asemenea, puteți obține consiliere de cuplu dacă sunteți într-o relație proastă.

Acordă-ți ceva timp.

Aceste sentimente nu vor dispărea peste noapte. Este important să vorbești cu cineva despre o inimă frântă. Timpul ajută la vindecarea ei. Nu trebuie să te simți vinovat dacă lucrurile se îmbunătățesc. Va fi o zi în care relația ta cu el nu va mai fi aceeași. Dureaza.

Concluzie

Nu este ușor să iubești și să fii iubit. Este dificil să găsești persoana potrivită pentru tine, deoarece fiecare este diferit. Cu toate acestea, este posibil ca toți să experimentăm despărțiri. Știința arată că este normal ca oamenilor să le fie dor de cineva.

Cuvinte cheie:gestionezi, inimă, frântă